Vegansk risgrynsgröt

Vad gör julen komplett om inte risgrynsgröt?

Du kan välja vilken växtmjölk som helst i recepteten men jag skulle rekommendera mandel- eller sojamjölk. Jag blandade dessa två och resultatet blev fantastiskt.

Bild kommer snart.




print recipe

Vegansk risgrynsgröt
Jag bara älskar risgrynsgröt! Du kan själv välja vilken typ av växtmjölk du vill använda. Själv blandade jag både mandelmjölk och sojamjölk.
Ingredienser
  • 1,5 dl grötris
  • 3 dl vatten
  • 7 dl växtmjölk (gärna mandel eller soja)
  • 25 g mjölkfritt margarin
  • 1/2 tsk salt
  • vaniljsocker, frivilligt
  • ca 1 msk sötningsmedel (ex. strösocker)
  • 1 kanelstång
Instruktioner
1. Häll ris, vatten och salt i en gryta eller kastrull. Låt koka upp och koka under lock i ca 10 min. 2. Häll sedan i växtmjölken men spara någon deciliter kvar för att blanda i senare. Häll också i kanelstången. Låt koka upp igen under lock på låg värme i ca 30 min och rör om då och då.3. Efter 30 min häll i margarin, socker och om du vill vaniljsocker. Smaka av och om den är torr häll i resten av mjölken. Stäng av värmen och ta bort grytan från plattan. Låt tjockna i några minuter.4. Njut! Den kan förvaras i kylen men glöm inte att ta bort kanelstången - annars kan gröten bli bitter.
Detaljer
Prep time: Cook time: Total time: Yield: 4 port

Kommentarer