Här är den vegetariska/veganska varianten av köttfärssås. När jag fortfarande åt kött älskade jag skolans spagetti och köttfärssås. Faktum är att detta receptet faktiskt är inspirerat av min skolas version av vegetarisk köttfärssås! Jag har, så klart, ändrat lite på receptet eftersom jag fick ett recept på 70 portioner (!) från skolan. Detta är min egen twist på det!
Jag har lagat likande recept förutom men inte med vin. Matlagningsvinet ger mer utav en restaurangkänsla på receptet vilket jag tycker är super! Jag tillsatte även en halv svampbuljongtärning för att ge såsen en lite "mustig"smak.
Detta recept kan också göras veganskt: byt ut créme fraiche till ett veganskt alternativ!
Linsfärssås | Lakto (eller vegansk)
Detta recept är faktiskt väldigt inspirerat av en rätt jag fick i skolan - men så klart gjorde jag min egen twist på det! Om du ersätter creme fraiche med ett vegansk alternativ (ex iMAT Fraiche) blir detta recept helt veganskt. Servera gärna med spagetti eller annan pasta.
Detaljer
Prep time: Cook time: Total time: mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 2 morötter
- 1 stor gul lök
- 1,5 dl röda linser, torkade
- 390 g krossade tomater
- 1,5 dl Créme fraiche
- 2 krm oregano, torkad
- 2 krm basilika, torkad
- 2 vitlöksklyftor
- 2,5 dl vatten
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk vitt matlagningsvin
- 1/2 buljongtärning, svamp eller grönsak
- salt
- peppar
Instruktioner
1. Skala och riv morötterna grovt. Finhacka löken.
2. Fräs morötter, lök och vitlök i matlagningsvinet i en djup stekpanna (jag brukar använda en wokpanna).
3. Tillsätt de resterande ingredienserna när löken börjar få färg.
4. Låt såsen koka i ca 20 minuter under lock på glänt.
5. Servera med din favoritpasta!
2. Fräs morötter, lök och vitlök i matlagningsvinet i en djup stekpanna (jag brukar använda en wokpanna).
3. Tillsätt de resterande ingredienserna när löken börjar få färg.
4. Låt såsen koka i ca 20 minuter under lock på glänt.
5. Servera med din favoritpasta!
Kommentarer
Skicka en kommentar