Det kanske är tråkigt att ens första recept är en coleslaw - men nej! Denna coleslaw ska användas till vegetariska burgare nu ikväll. Recept på dessa kommer också publiceras inom kort.
Coleslaw görs för det mesta på ungefär samma vis. Ibland använder man turkisk yoghurt men i detta recept används créme fraiche istället. Hur gott som helst och så lätt! I detta recept finns även äpple vilket ger lite sötma, mums!
Coleslaw | Lakto-ovo
Ingredienser
- 7 dl finriven vitkål
- 2 små morötter, eller en stor
- 1/2 äpple
- 1 medelstor rödlök
- 0,5 - 1 tsk senap, frivilligt
- 1,5 dl creme fraiche
- 0,75 dl majonäs
- salt
- peppar
Instruktioner
För att få vitkålen finriven brukar jag hyvla med en osthyvel. Det gör det hela enklare. Mät sedan upp 7 dl av detta. Riv morötterna och äpplet grovt och skiva löken. Lägg allt i en skål och tillsätt de resterande ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
Details
Prep time: Cook time: 0 min Total time:
Kommentarer
Skicka en kommentar