Den här rätten är faktiskt inspirerad utav en färdig rätt som finns att köpa i frysdisken. Det kan vara ganska dyrt att köpa dessa färdiga rätter därför är det mer ekonomiskt att tillaga det hemma!
Detta är en gryta med smak av curry och kokos som innehåller kikärter och kidneybönor. Detta recept kan man göra ett storkok av och frysa in för senare (latare) tillfällen. Jag brukar servera denna med bulgur men om du fördrar ris eller något annat - go ahead.
Såsen är väldigt krämig med en lagom mild smak av curry. Om du vill ha en mer kryddig smak kan du tillsätta ännu mer curry.
Coconut Bean Curry med bulgur
Denna gryta är gjord på morötter, lök, bönor, kokos mm. Jag vet inte precis hur det skulle bli men det blev supergott! Vill du ha lite extra krydda kan du tillsätta lite extra curry.
Jag toppade med mandelspån men du kan även servera med nötter.
Detaljer
Förberedning: Tillagning: Totalt: Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 1 näve plommontomater
- 2 nävar babyspenat
- 1 burk kokosmjölk
- 2 msk tomatpuré
- 1 grönsaksbuljong
- 1 msk curry-krydda
- salt och peppar
- 1 burk blandade bönor, kikärter, kidneybönor mm.
Instruktioner
1. Hacka lök och morot (riv ej). Fräs lök och morot i en gryta eller djuppanna.
2. När löken börjat få lite färg och blir mjuk tillsätt hälften av currykryddan, fräs ytterligare.
3. Skär tomaterna i fjärdedelar. Lägg i tomater och spenaten i grytan och rör om. 4. Tillsätt resten av ingredienserna förutom bönor och resten av currykryddan. Låt puttra på låg värme medan du tillagar bulgur efter paketets anvisning.5. Tillsätt bönorna i grytan några få minuter innan servering så att de värms upp men inte bli för "mosiga".
Klart att servera!
Kommentarer
Skicka en kommentar